Een enorme hoosbui zette toen grote delen van Arnhem onder water.

3 ton nodig tegen extreme wateroverlast Arnhem

Foto's
  • De wateroverlast in Arnhem op 28 juli 2014.
    De wateroverlast in Arnhem op 28 juli 2014.
     
ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft de komende 5 jaar een bedrag van 300.000 euro nodig om extreme wateroverlast zoals op 28 juli 2014 te voorkomen. Een enorme hoosbui zette toen grote delen van Arnhem onder water.
Honderden mensen in de stad kregen het in hun huizen. Naar aanleiding van de wolkbreuk heeft Arnhem gewerkt aan een Actieplan wateroverlast om herhaling te voorkomen. Voor eventuele maatregelen is geen geld beschikbaar, maar dat is wel noodzakelijk, blijkt nu uit het actieplan.
Hulpdiensten
De 3 ton is nodig om de wettelijke taken van de gemeente uit te kunnen voeren, zoals het toegankelijk houden van het hoofdwegennet (voor hulpdiensten) en de riolering, maar ook uit oogpunt van volksgezondheid.
Sleutel
Toch ligt daar niet de sleutel tot het voorkomen van wateroverlast, aldus het actieplan. Die ligt bij particuliere grondbezitters in de hoger gelegen wijken. Zij hebben daar gemiddeld 93 procent van de grond in bezit. Actie in wijken als Klarendal en de Geitenkamp kan problemen in het lager gelegen Molenbeke voorkomen.
Arnhem wil ook samen met wijkbewoners aan de slag.

Reacties