KOMT 5G IN 2020 NAAR NEDERLAND?

Komt 5G in 2020 naar Nederland?
Na 4G is 5G de volgende generatie mobiele communicatie. 5G is echter meer dan alleen “een sneller en beter 4G”. Ontdek welke evolutie we tegemoet gaan. 5G is de nieuwste generatie mobiele telecommunicatie die in Nederland rond 2020 beschikbaar komt. Met 5G kunnen we nog sneller internetten, streamen, gamen en in de cloud werken.
Telecombedrijven moeten vergunningen kopen om gebruik te maken van bepaalde frequenties, maar elke lidstaat heeft andere veilingregels en sommige landen zien het nieuwe spectrum puur als melkkoe.
De Finnen doen het goed en slim en jagen de markt op om 5G zo snel mogelijk in te voeren, terwijl in Duitsland en Italië de telecomoperatoren vele miljarden euro’s hebben moeten ophoesten om de felbegeerde radiofrequenties te bemachtigen. In Nederland beginnen de veilingen volgend jaar.

5G

5G is zó ontworpen dat het hogere snelheden en meer capaciteit biedt, maar vooral ook de vertraging tussen het zenden en ontvangen van data haast onmerkbaar maakt. De verhoogde snelheid en capaciteit zorgen er in feite voor dat we overgaan van een 80 km-provincieweg naar een wijdvertakte tienbaans snelweg waar je 130 kilometer per uur mag rijden.
De uiterst korte responstijd maakt bijvoorbeeld dat zelf rijdende auto’s, bussen en vrachtwagens werkelijkheid kunnen worden. Zulke voertuigen kunnen alleen functioneren als ze constant met elkaar communiceren.

Brussel Airport

Brussels Airport bouwt een eigen 5G-netwerk. Daartoe is de luchthaven een samenwerking aangegaan met Citymesh, een Brugs bedrijf dat sinds 2015 beschikt over een deel van het voor 5G benodigde radiospectrum. Het Finse Nokia levert de hardware voor de versnelling van digitale innovaties op de luchthaven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)