Oplichtingstruc...wees alert...

 donderdag, 3. mei 2018 - 17:03 Update: 03-05-2018 17:10

Oplichtingstruc:'Dag oma kan ik wat geld lenen?'

Oplichtingstruc:'Dag oma kan ik wat geld lenen?'
Foto: Archief EHF
Dronten 
De politie in Dronten waarschuwt mensen voor een oplichtingstruc waarbij wordt opgebeld en men zich voordoet als een bekende van het slachtoffer. Dit meldt de politie donderdag.

'Vriendin van kleinzoon'

'Vorige week woensdag 25 april kreeg een bejaarde vrouw in Dronten een belletje van een jonge vrouw die zich voordeed als vriendin van haar kleinzoon. Op die manier probeerde ze geld afhandig te maken. De pientere vrouw trapte hier niet in', aldus de politie.

Telefoon

Het slachtoffer kreeg thuis een telefoontje van een jonge vrouw. Die zei niet meteen haar naam maar liet het slachtoffer raden. Omdat haar kleinzoon net een nieuwe vriendin had, zei ze haar naam. De jonge vrouw aan de andere kant van de lijn bevestigde dat zij dit was. Ze had een heel verhaal over dat ze direct geld nodig had. 

Aanbetaling

Ze had een reis van enkele duizenden euro’s geboekt en moest een aanbetaling doen. Ze kon nu niet bij haar geld dus of ‘oma’ het voor wilde schieten en of ze geld in huis had. Het slachtoffer gaf aan dat bedrag niet in huis te hebben en kwam met de oplossing dat het meisje haar verhaal maar aan het reisbureau moest vertellen. Toen ze niet kreeg wat ze wilde, hing de jonge vrouw op.

Telefoonnummer met allemaal nullen

De bejaarde vrouw vond het een vreemd verhaal en zag dat het telefoonnummer waarmee gebeld was enkel uit nullen bestond. Ook bleken enkele andere vrouwen in het complex waar ze woont door dezelfde jonge vrouw gebeld. Ook zij waren niet in de truc getrapt.

Wees alert!

De politie waarschuwt voor dit soort oplichtingstrucs. Let op als iemand u benadert zonder dat u erom vraagt. Wees kritisch op degene die u benadert. In dit geval liet de beller het slachtoffer naar de naam raden. Maak niet zomaar geld over en geef nooit een pincode af. Doe aangifte bij de politie. Zo krijgen wij een beeld van wat er gebeurd is en kunnen we andere mensen waarschuwen.
Categorie: 
Provincie: 
Blik op 112: 
Tag(s): 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)