Jakarta staat in de top 20 van meest stressvolle steden ter wereld.

Jakarta een van de meest stressvolle steden ter wereld

Jakarta een van de meeststressvolle steden ter wereld

30-10-2017 | NIEUWS
Technologiebedrijf Zipjet nam 150 steden onder de loep en onderzocht wat de minst en meest stressvolle steden zijn van de wereld. Ook Jakarta komt in de lijst van Zipjet voor. Uit het onderzoek blijkt dat inwoners van Jakarta het maar een stressvolle stad vinden. 
Bij het onderzoek werd onder meer gekeken naar factoren als groene zones, werkloosheid, luchtvervuiling, openbaar vervoer en gezondheid. Zipjet keek vervolgens hoe de steden op die gebieden scoorden. Elke stad kon een score behalen van 1 tot 10. Hoe hoger de score, hoe hoger het stressniveau.

Jakarta staat in de top 20 van meest stressvolle steden ter wereld. Met een totaalscore van 7,84 staat de hoofdstad van Indonesië op de 132ste plek in de ranglijst. Jakarta scoort met name slecht op het gebied van de gemiddelde bevolkingsdichtheid (9,28 punten), groene zones (9,58), verkeer (9,15) en fysieke gezondheid (9,01).

De meest stressvolle stad ter wereld is Dhaka in Bangladesh. Wil je een leven met weinig stress, verhuis dan naar Stuttgart (Duitsland), de minst stressvolle stad ter wereld. 

Zipjet is een internationaal bedrijf dat technologieën ontwikkelt die als doel hebben stress te verminderen. Volgens het bedrijf hebben angst en stress effect op de mentale gezondheid van mensen en de kwaliteit van het leven.

Jakarta werd eerder ook al benoemd tot een van de minst veilige steden ter wereld [Lees: Jakarta in top vijf minst veilige steden ter wereld].

Foto: Indonesiënu.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)