Doorgaan naar hoofdcontent

Informatie over uw rijbewijs...

Het rijbewijs

Iedereen die in Nederland woont en met een motorrijtuig (personenauto, bedrijfswagen, bus, motorfiets of bromfiets) de weg op wil, moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Hier vindt u informatie over het verlengen van uw rijbewijs, wat u moet doen als u uw rijbewijs kwijt bent, of hoe u een buitenlands rijbewijs kunt omwisselen. Meer informatie over het halen en behouden van het rijbewijs vindt u op www.rijbewijs.nl

Nieuw rijbewijsmodel

Sinds 14 november 2014 geeft de RDW een rijbewijs uit met een chip. Op depagina Rijbewijsmodel 2014 leest u meer hierover. Het rijbewijs wordt sinds 2006 afgegeven op creditcardformaat.

Eerder starten met rijlessen 

Vanaf 16,5 jaar mag u beginnen met rijlessen om uw rijbewijs te halen. Daarvoor heeft u een coach en een begeleiderspas nodig. Deze vraagt u aan via de pagina Rijbewijs halen voor je 18e, links op deze pagina. Meer informatie over het halen van uw rijbewijs voor uw 18e jaar vindt u op www.2todrive.nl.

Geldigheid rijbewijs

Alle nieuwe rijbewijzen zijn geldig voor een periode van 10 jaar. Voor personen van 70 jaar of ouder, en personen met een rijbewijs C of D, is het rijbewijs 5 jaar geldig. Vanwege medische redenen, of voor personen tussen 65 en 70 jaar, kan een rijbewijs korter dan 10 jaar geldig zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)