250 miljoen mensen gebruiken WhatsApp

250 miljoen mensen gebruiken WhatsApp

vrijdag 21 juni 2013
WhatsAppBerichtendienst WhatsApp wordt wereldwijd door 250 miljoen mensen gebruikt. Daarmee is de dienst groter dan Twitter, dat ongeveer 200 miljoen gebruikers heeft.
Via WhatsApp kunnen mensen berichtjes en foto's sturen naar contactpersonen die ook WhatsApp gebruiken op hun mobiele telefoon. Dat is niet afhankelijk van het merk telefoon. Tot nu toe was niet bekend hoeveel mensen er gebruik van maken.
Groot, groter
Deskundigen gokten dat het door meer mensen gebruikt werd dan de online berichtendienst Twitter. Daarbij sturen mensen algemene korte berichtjes het internet op. Die inschatting blijkt te kloppen. Hoeveel berichtjes met WhatsApp worden verzonden, is niet bekendgemaakt.
GratisWhatsApp is in Nederland heel erg populair, waarschijnlijk omdat het goedkoop is. Mensen met een iPhone betalen er eenmalig 89 cent voor en versturen de berichtjes dan via de internetverbinding. Voor Android-apparaten is de app het eerste jaar gratis. Daarna moeten de gebruikers een klein bedrag betalen voor de app. Berichten versturen via WhatsApp is gratis, in tegenstelling tot sms'jes versturen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)