Bonnenquotum parkeerwachters Hilversum

Bonnenquotum parkeerwachters Hilversum

Gepubliceerd 19 juni 2013 8:15 | Laatste update 19 juni 2013 8:15
HILVERSUM - De Hilversumse parkeerwachters gaan dagelijks op pad met de opdracht minimaal vijftien bonnen te scoren. Dat onthult een parkeerwachter, die tot enige tijd geleden in Hilversum werkte.

Volgens de parkeerbeambte verklaart het bonnenquotum de naar zijn zeggen weinig coulante manier van werken van parkeerwachters in Hilversum. ,,Formeel moet je in Hilversum vijf minuten wachten voor je een bon uitdeelt. Maar omdat je je target moet halen, zie je dat collega’s in de praktijk soms al bij een minuut overschrijding van de parkeertijd in actie komen.’’

P1, het bedrijf dat in opdracht van Hilversum de parkeercontroles uitvoert, noemt de onthullingen ’pertinente onwaarheden’. ,,Parkeercontroleurs krijgen geen target opgelegd. Zij lopen hun rondes en treden op zodra zij een overtreding signaleren. De wettelijke regels en jurisprudentie over wanneer een bon kan worden geschreven, worden ook in Hilversum gehanteerd’’, meldt Vladan Jankovic van P1.

Ook de gemeente Hilversum stelt dat er geen sprake van een dagelijks quotum. ,,Wel is afgesproken dat P1 streeft naar het landelijke gemiddelde van 1,25 naheffing (boete, red.) per uur’’, laat een gemeentelijk woordvoerster weten. ,,Niets bijzonders. Het gaat om een Europese aanbesteding, daarbij is het gebruikelijk dat je als opdrachtgever prestatiecijfers meegeeft.’’ Het contract met P1 loopt sinds september 2009 en is verlengd tot uiterlijk september volgend jaar.

Dat in Hilversum harde afspraken gelden over de opbrengsten van parkeerboetes, blijkt ook uit de gemeentelijke begroting waarin sprake is van ’een gegarandeerd percentage opbrengsten van naheffingen'. Vorig jaar werd in Hilversum 1,5 miljoen euro aan parkeerboetes geïnd.

Bron; http://www.gooieneemlander.nl/ 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)