Pensioenkorting treft 5,6 miljoen mensen

Pensioenkorting treft 5,6 miljoen mensen
68 van de 415 Nederlandse pensioenfondsen moeten de pensioenen en de pensioenopbouw verlagen vanwege hun slechte financiële positie. Dit heeft De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag bekendgemaakt. 5,6 miljoen mensen worden hierdoor getroffen.
De verlagingen variëren tussen 0,5 en 7 procent en komen voor de deelnemers van deze fondsen gemiddeld uit op 1,9 procent. De eventuele verlagingen van 37 pensioenfondsen in 2014 worden door DNB voorlopig geschat op gemiddeld 1,7 procent.
Meer dan 80 procent van fondsen hoeft geen verlaging door te voeren. Dit betekent niet per se dat hun deelnemers en gepensioneerden niet worden geraakt. Een deel van deze fondsen heeft de pensioenen in de afgelopen jaren niet laten meestijgen met de loon- of prijsontwikkeling en zal dat ook in 2013 niet kunnen doen.
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat zoveel gepensioneerden en werknemers met een verlaging van hun pensioen(opbouw) te maken krijgen.
De Pensioenfederatie heeft dinsdag een overzicht uitgebracht met daarop de namen van 51 pensioenfondsen die vanaf 1 april dit jaar een verlaging door gaan voeren of overwegen dat volgend jaar te doen. Omdat nog niet van alle pensioenfondsen bekend is wat de concrete plannen zijn, zijn ze niet allemaal opgenomen in de lijst.
Wil je weten of jouw pensioenfonds ook gaat verlagen en wat dat concreet betekent? Dit is de lijst met 51 bedrijven die dinsdag door de Pensioenfederatie gepubliceerd is:

Laatste update: 19 februari 2013 om 20:41

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)