Zon bepaald je leeftijd

Activiteit van de zon bepaald de levensduur.

Noors onderzoek toont aan dat het gedrag van de zon in iemands geboortejaar staat voor allerlei gebeurtenissen tijdens het leven. Het staat symbool voor onder andere overleving, vruchtbaarheid en levensduur.
Met gegevens van twee eeuwen en een hoop data over het zonnestelsel hebben de onderzoekers kunnen aantonen dat mensen geboren in een jaar met hoge zonneactiviteit, gemiddeld zo’n 5 jaar minder lang leven. Ook blijkt een kwaadaardige zon de kans om te overleven in de volwassenheid flink terug te dringen en levert dat bij vrouwen ook nog eens een verminderde vruchtbaarheid op.
Er is al veel onderzoek gedaan naar factoren uit de vroege ontwikkeling die van invloed kunnen zijn op iemands latere leven. Daarmee bleek dat blootstelling aan grote hoeveelheden UV straling zo’n factor is die effect heeft. Ondanks dat ze niet zeker zijn hoe dit werkt, bleek het wel zo te zijn.
In deze studie is gekeken naar verbanden, wat betekend dat er niet wordt bewezen dat de zon daadwerkelijk de veroorzaker is van deze verbanden. Mogelijk is een bepaalde vitamine B de veroorzaker van deze verbanden. Het blijkt namelijk dat deze vitamine verlaagd kan zijn bij blootstelling aan grote hoeveelheden UV straling. Deze vitamine zorgt voor de snelle celdeling tijdens de zwangerschap. Een tekort van deze stof voor de geboorte wordt in verband gebracht met meer ziekten in de volwassenheid en snellere dood.
© NieuwsUit.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)