Payconiq maakt het mogelijk om online in webshops te betalen


Betalen met je telefoon

Nederlandse banken willen betalen via een app op de smartphone deze zomer mogelijk maken. Met deze app, Payconiq, is het mogelijk online, onderweg en onderling te betalen. In België is betalen met Payconiq al mogelijk.
Payconiq maakt het mogelijk om online in webshops te betalen, onderweg in winkels en onderling tussen gebruikers geld over te maken. De app maakt een directe koppeling met de betaalrekening van de klant van de deelnemende banken. Voor onderlinge betalingen aan familie en vrienden is een IBAN-nummer niet nodig. De ontvangers worden simpelweg uit de contactenlijst gekozen. Winkels worden op basis van geolocatie weergegeven of een QR-code wordt gescand. Online betalen consumenten hun aankoop via een QR-code of een directe link naar de app.

25.000 winkels

Payconiq werd in 2014 bedacht in het ING innovatiecentrum in Amsterdam en getest onder studenten in Leuven, België. Inmiddels zijn in België 25.000 winkeliers aangesloten en wil Payconiq uitbreiden in Europa. ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS (Nederland) en ING, KBC, CBC en Belfius (België) steunen het initiatief.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)