Actueel Nieuws Nederland, Senioren raken diep in de problemen met de digitale wereld

Senioren raken in de problemen door DigiD belastingaangifte


Het is eigenlijk belachelijk voor woorden om geen rekening te houden met de senioren in Nederland. Eigenlijk zou er voor deze groep mensen een andere oplossing gevonden moeten worden.

Digitaal is zeker een mooie uitvinding maar niet voor deze senioren. De meeste Nederlanders buiten de Senioren om gebruiken het internet dagelijks op een mobiel, tablet, laptop of de PC. Het is eigenlijk onmogelijk om nog zonder internet te kunnen leven. Voor de meeste is het makkelijk aan te leren maar er zijn ook mensen bij die het gewoon niet kunnen.

Je kan niet van deze groep verwachten dat zij overstappen naar het digitale. Helaas is dit door de regering wel besloten en hebben ze niet gekeken naar dit probleem.

Je kan het zien als bijvoorbeeld Microsoft. Die maakt een nieuwe versie Windows en bepaald om de updates na een aantal jaren niet meer uit te geven. Je bent dan verplicht om de nieuwe Windows aan te schaffen en bij het ergste geval ook een nieuwe laptop of een PC. Want vaak zijn deze verouderd en kunnen niet meer runnen met deze nieuwe versie Windows.

Vandaag 7 oktober 2016 kregen we bij Actueel Nieuws Nederland een melding binnen van een mevrouw die een klacht deed op Facebook. Haar moeder (80) kreeg een boete van de belastingdienst om dat ze één dag te laat was met de belastingaangifte. Voor de belastingdienst maakt het niet uit of je 18 of 80 bent. Ze zijn niet bereid om voor deze mensen een andere oplossing te zoeken.. De belastingdienst laat de senioren gewoon in de steek.

Reacties

Populaire posts van deze blog