Het zal je verrassen dat de volgenden 10 producten niet in de koelkast bewaard mogen worden.

10 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren.

Een koelkast vind je in elk huishouden. We bewaren onze melk, yoghurt en andere producten die je niet buiten de koelkast kunt bewaren erin. Jammer genoeg blijft niet alles vers in de koelkast. Soms is het zelf gevaarlijk om bepaalde producten in de koelkast te zetten. Het zal je verrassen dat de volgenden 10 producten niet in de koelkast bewaard mogen worden.
1. Tomaten
Als we tomaten kopen leggen we ze meestal meteen in de koelkast, maar dat is niet goed. Dit geld voor alle tomaten zoals trostomaten, pruimtomaten, kerstomaten, gele tomaten, enzovoort. De tomaten rijpen namelijk niet door in de koude lucht waar door de zoete smaak en textuur verloren raken. Leg ze liever in de fruitschaal.
Pagina 2 van 11
2. Basilicum
Ook al zie je basilicumblaadjes in de koeling van de supermarkt ze kunnen slecht tegen de kou. Hierdoor zullen ze sneller verwelken. Het plantje zal alle geuren absorberen in de koelkast. De beste manier om basilicum te bewaren is als een bosje bloemen. 
koelkast-2
Met de stengels dus in een kopje vers water. Als je lang wilt genieten van de blaadjes kun je ze blancheren en invriezen.
Pagina 3 van 11
3. Aardappelen
In de koelkast word de huid va aardappelen sneller slecht. Je zult merken dat ze dan zoet en zandachtig worden. Dat komt omdat het zetmeel sneller in suiker word omgezet. 
koelkast-3
Een goede plek om aardappelen te bewaren is de voorraad kast, of in een papieren zak op een koele plaats zoals de berging of kelder. De papieren zag zorgt voor een betere luchtcirculatie
Pagina 4 van 11
4. Olijf- en zonnebloemolie
Zonnebloem- of olijfolie is iet geschikt om te bewaren in de koelkast. Je moet ze bewaren op een donkere koele plek zoals de voorraad kast. De olijfolie word dikker en ondoorzichtig in de koelkast en er ontstaan dikwijls vlokjes door stolling. 
koelkast-4
Bewaar de olijfolie in een donkere fles dan kan je het gemiddeld 18 maanden bewaren.
Ben je benieuwd welke producten je nog meer het best buiten de koeling bewaart? Klik dan op de volgende pagina.
Pagina 5 van 11
5. Uien
Uien zijn het hele jaar verkrijgbaar en onmisbaar in de keuken. Je kunt de smaak en voedingswaarden wel tot 10 maanden behouden als je de juiste omstandigheden creëert. Dat kan zolang ze koel en donker staan. 
koelkast-5
Uien kan je net zo bewaren als aardappelen, dus niet in de koelkast. Maar leg ze niet naast de aardappelen want gassen die aardappelen uitstoten laten de uien sneller rotten.
Pagina 6 van 11
6. Brood
Brood droogt sneller uit in de koelkast. Kun je een heel brood niet op tijd op krijgen vries dan een gedeelte in. Ontdooi ze als je ze weer nodig hebt voor lekker zacht brood. Of koop in plaats van een heel een half brood. 
koelkast-6
Als je brood oud is geworden kan je ook nog wentelteefjes, pizzabodem of brood quiche van maken. Of toast het brood gewoon.
Pagina 7 van 11
7. Avocado’s
Avocado’s bederven best snel, maar hoe bewaar je ze het best. Als de avocado goed rijp is kan je hem in de koelkast bewaren want dan stopt de rijping. Als is dat niet zo is houdt ze dan uit de koelkast. 
koelkast-7
Voor een halve avocado is de koelkast wel een goede plek. En een handige tip: Laat de de pit erin zitten dan blijft het langer goed.
Voor de laatste 3 tips om jouw voedingsmiddelen het best te bewaren klik je op de volgende pagina.
Pagina 8 van 11
8. Koffie
Er word soms gezegd dat koffie in de koelkast moet worden bewaard om het dan langer goed zou zijn. Maar dat is een grote fabel. Koffiebonen nemen de aroma’s uit de koelkast op net als tomaten. Daardoor kunnen ze vreemd smaken. 
koelkast-8
Hierdoor verliezen andere producten hun smaak. Bewaar koffie gewoon in een donkere pot zodat de aroma’s niet verloren gaan. Als je heel veel hebt kun je een gedeelte ook invriezen.
Pagina 9 van 11
9. Eieren
We gebruiken allemaal onze eieren op verschillende manieren. Maar de goede manier om ze te bewaren weet niet iedereen. Hoewel ze in de winkel buiten de koeling staan kun je ze thuis beter in de koelkast leggen. 
koelkast-9
Dat is omdat eventuele salmonellabacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Als je eieren gekoeld bewaard zijn ze ongeveer een maand houdbaar. Leg eieren niet te dicht bij andere producten zoals vis door de sterke geur.
Pagina 10 van 11
10. Sauzen
Sauzen bevatten natuurlijke en kunstmatige conserveermiddelen. Er staat vaak ook op koel en droog bewaren. Dat betekend dat je ze het best in het keukenkastje kan bewaren. Zowel ketchup als mayonaise blijft goed buiten de koelkast. Sauzen die zelfgemaakt zijn kun je wel het best in de koeling bewaren.
Deel dit bericht als je wat hebt gehad aan de tips, en jij nu deze producten niet meer in de koeling bewaard. Laat ons ook weten wat je hiervan vond.

Reacties

Populaire posts van deze blog