Voor het geldplan Rondkomen met kinderen.

Nibud blij met lancering nieuwe online geldplannen

Nieuwsbericht | 2 november 2017
Vandaag lanceert Startpunt Geldzaken, het samenwerkingsverband van Nibud, VEH, VEB en FPP twee nieuwe geldplannen: ‘Rondkomen met kinderen’ en ‘Studie (klein)kinderen’.
Voor het geldplan Rondkomen met kinderen heeft het Nibud samengewerkt met het Trimbos- instituut. En het geldplan Studie (klein)kinderen was niet tot stand gekomen zonder de steun van Fitvermogen.

Startpunt Geldzaken

De geldplannen maken onderdeel uit van Startpunt Geldzaken van het Nibud. In de geldplannen worden gebruikers stap voor stap geholpen om uit de zorgen te komen, hun financiële situatie te versterken, geld over te houden en op een slimme manier buffers op te bouwen, zodat financiële tegenslagen kunnen worden opgevangen.
Bij Startpunt Geldzaken zijn nu 120 gemeenten en 40 organisaties aangesloten.

Geldplan Rondkomen met kinderen

Eén op de acht kinderen groeit op in armoede. Reden temeer om de vele kindregelingen nog beter zichtbaar te maken. Het geldplan ‘Rondkomen met kinderen’ wijst ouders en hun hulpverleners naar de voor hen relevante regelingen.
Daarnaast biedt het geldplan ondersteuning om de mentale weerbaarheid te vergroten. Daar waar nodig wordt in het geldplan doorverwezen naar professionele hulp.

Geldplan Studie (klein)kinderen

Een studie vraagt een hoge investering. Sinds de invoering van het leenstelsel vragen steeds meer ouders en grootouders zich af op welke manier zij het beste geld apart kunnen zetten voor de studie van hun (klein)kinderen.
Het geldplan Studie (klein)kinderen laat stapsgewijs de mogelijkheden zien, geeft inzicht in de risico’s en laat zien wat het gespaarde en/of belegde bedrag uiteindelijk kan opleveren.

Meer informatie

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)