Doorgaan naar hoofdcontent

Lang niet alle ouderen hebben al ervaring met het werken op een tablet of smartphone.

NZG

TWEE STUDENTEN ONTWIKKELEN APP VOOR EENZAME OUDEREN

 - 
Normal_fotobep1
Twee studenten van de opleiding Small Business & Retail Management hebben een app ontwikkeld om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De opdracht was om een nieuwe aanpak voor een maatschappelijk probleem te formuleren. De app beptab is vanaf nu beschikbaar op een Android telefoon op tablet. Dat meldt Beptab. 
Lang niet alle ouderen hebben al ervaring met het werken op een tablet of smartphone. Daarom stond bij de ontwikkeling het gebruiksgemak op nummer één. Op het startscherm zijn drie grote knoppen te zien: willekeurig beppen, bekende beppen en beplijst. Wie op de eerste knop drukt start direct een videogesprek met een andere willekeurige gebruiker. Na afloop van het gesprek krijgen beide ‘beppers’ de vraag of het een leuk gesprek was en of ze elkaar vaker willen spreken. Antwoorden ze beiden met ja, dan worden ze aan elkaars vriendenlijst toegevoegd en kunnen ze vaker met elkaar praten.
De studenten zijn ongeveer twee jaar fulltime bezig met het ontwikkelen van de app. Dat houdt in dat hun studie evne naar de achtergrond is geschoven. “Van het zoeken naar investeerders tot het bedenken van het design en het uitvoeren van de marketing. Dankzij financiering van onder andere Fonds NutsOhra en samenwerkingen met partijen als T-Mobile is het gelukt om het idee te ontwikkelen naar een echt product”, aldus de twee mannen.
Ouderen die geen Android telefoon of tablet hebben en ouderen die niet beschikken over een internetverbinding kunnen ook gebruikmaken van de app. Op de website van beptab is een abonnement beschikbaar met een internetverbinding en een tablet waar de applicatie al op staat geïnstalleerd. Als het aan de initiatiefnemers ligt, is de beptab dé manier waarop eenzame ouderen weer controle krijgen over hun sociale netwerk. 
Door: Redactie Nationale Zorggids 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)