Bijna de helft van de verzekerden (44%) weet niet wat voor een basisverzekering hij heeft afgesloten.

Veel misverstanden over zorgverzekering

24 November 2015Perry van Dijk

Bijna de helft van de verzekerden (44%) weet niet wat voor een basisverzekering hij heeft afgesloten. Driekwart van de mensen (73%) weet niet wat een basispolis inhoudt. De helft daarvan heeft er zelfs nog nooit van gehoord.
Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Pricewise naar de kennis over de zorgverzekering. De gemiddelde Nederlander scoort slechts een 5.3. Over vergoedingen leven veel misverstanden: zo weten weinig mensen dat logopedie (18%) en medicijnen (35%) in de basisverzekering vallen. Opmerkelijk veel mensen (73%) weten dat fysiotherapie pas vanaf de 21ste behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook weet bijna iedereen (92%) dat de huisarts volledig wordt vergoed en 72% weet ook dat er voor de huisarts geen eigen risico is.

Eigen risico

Slechts een minderheid (39%) weet dat het eigen risico alleen geldt voor de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekering. Veel verzekerden (86%) weten dat het eigen risico vrijwillig te verhogen is in ruil voor korting op de premie. Ongeveer de helft weet niet dat het eigen risico ook voor spoedeisende hulp (48%) en ambulancevervoer (50%) geldt.

Verzekering vergelijken

Wilt u een verzekering vergelijken? Kijk hier om alle verzekeringen te vergelijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)