Kinderen moeten op jonge leeftijd leren om klusjes te doen.

Wat ouders hun kinderen moeten leren voor een succesvol leven

Wat ouders hun kinderen moeten leren voor een succesvol leven
Door  - zaterdag 7 november 2015, 11:23 in categorie: Samenleving
Kinderen moeten op jonge leeftijd leren om klusjes te doen: de afwas, de kamer opruimen, een boodschap voor oma. Het zorgt er voor dat ze later beter kunnen samenwerken met anderen. Dat zegt Julie Lythcott-Haims, voormalig decaan van Stanford University en schrijver van het boek ‘How to raise an adult’.
”Als kinderen nooit de afwas doen, betekent dat dus dat iemand anders het voor hen doet,” vertelt Lythcott-Haims aan Tech Insider. ”Zo leren ze niet dat werk gedaan moet worden en dat iedereen moet bijdragen aan de verbetering van het geheel.”
”Kinderen die gewend zijn thuis huishoudelijke klusjes te doen, worden werknemers die goed kunnen samenwerken met hun collega’s”, gaat ze verder. ”Als iemand hulp nodig heeft, zullen ze die ook bieden, omdat ze weten hoe het is om elkaar te helpen. In plaats van hun baas te vragen om een precieze takenlijst, kunnen ze zelfstandig hun klussen uitvoeren.”
Deze ideeën komen niet helemaal uit de lucht vallen. Ze zijn in lijn met de Harvard Grant Study, de grootste longitudinale studie ooit. Het onderzoek loopt al 75 jaar en moet inzicht bieden in wat mensen gelukkig maakt. Een van de conclusies is dat mensen die als kind veel huishoudelijke klusjes deden, later gelukkiger zijn.
Laat je kinderen dus voortaan hun eigen was doen of minstens het vuilnis buitenzetten. Het is fijn voor nu en goed voor later.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)