Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun premie voor het komende jaar bekendmaken.

Zorgverzekeraars wachten met premie

07 November 2015Perry van Dijk
Eind oktober had slechts één zorgverzekeraar zijn premie voor 2016 bekend gemaakt. Alle andere zorgverzekeraars hebben nog niets naar buiten gebracht. Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun premie voor het komende jaar bekendmaken.

Zorgwijzer

Vergelijkingssite Zorgwijzer.nl wijt het uitblijven van de premiebekendmaking aan de concurrentiestrijd tussen de grote zorgverzekeraars. De concerns houden elkaar scherp in de gaten en wachten zo lang mogelijk om een iets lagere premie en/of beter voorwaarden te kunnen bieden dan de concurrent. Een andere reden voor de premiestilte die zorgwijzer.nl noemt, is de hervorming van de langdurige zorg, die voor een deel bij de zorgverzekeraars is terecht gekomen.

DSW

De enige zorgverzekeraar die zijn premie al heeft bekendgemaakt is DSW. Ook in andere jaren kwam DSW als eerste zorgverzekeraar met de premie naar buiten. DSW rekent €98,75 per maand. Dat is €1185 per jaar, €45 meer dan vorig jaar. Daarmee rekent DSW bijna €60 minder dan de verwachting van het ministerie van Volksgezondheid.

Overstappen


Verzekerden kunnen ieder jaar wisselen van zorgverzekering. Tot eind van het jaar kan de oude verzekering worden opgezegd en tot eind januari kan een nieuwe verzekering worden afgesloten. Voor de basisverzekering hebben zorgverzekeraars een acceptatieplicht. Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun premie voor komend jaar bekend maken.

Bronnen: www.zorgwijzer.nl en www.dsw.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)