Vooral de kleinere verzekeraars verhoogden hun premies.


Autoverzekeringen fors duurder

De premies voor autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar fors gestegen, gemiddeld met zestien procent. Sommige verzekerden zagen hun premies zelf verdubbelen. 
Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Vooral de  kleinere verzekeraars verhoogden hun premies. De Kilometerverzekering is de grootste uitschieter: 62 procent. Andere verzekeraars met forse premieverhogingen zijn SNS, myJINI, Autoweek/Verzekeruzelf.nl, Allsecur, Lancyr en De Nederlanden van Nu. Bij grote verzekeraars als ANWB, FBTO, Nationale Nederlanden en Reaal stegen de premies niet of nauwelijks. ING verlaagde zelfs de premie met een procent.

Leeftijdsverschil

Verzekeraars maken soms een flink onderscheid tussen leeftijdsgroepen. Zo stijgt de premie voor 70-plussers bij SNS met gemiddeld 68 procent. Voor jongeren tot 26 jaar gaan de premies met 26 procent omhoog. Ook bij de dekking kan er een verschil zijn. Het meest extreme verschil is ook bij SNS. Voor een allriskpolis betalen jongeren 67 procent meer, terwijl de premie voor een WA- of beperkt casco-polis slechts 7 procent steeg. Bij Centraal Beheer verhoogde de premies relatief weinig, maar de WA-premies voor jongeren en ouderen gingen met respectievelijk 21 en 25 procent  omhoog.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)