Waarschuwingsbord voor snelheidscontrole verdwijnt.

Waarschuwingsbord voor snelheidscontrole verdwijnt

28 juli 2015 om 13:40 door Tjerk de Vries
Waarschuwingsbord voor snelheidscontrole verdwijnt
Automobilisten worden binnenkort niet meer met borden langs de weg gewaarschuwd dat hun snelheid wordt gecontroleerd. Het Openbaar Ministerie heeft besloten het onderhoud en beheer van deze zogenoemde 'mottoborden'  te stoppen.
Momenteel staan er nog 1157 van dergelijke waarschuwingsborden langs de wegen, maar daarvan blijven er slechts 207 over. Die worden in beheer genomen door een gemeente of provincie. De rest wordt de komende maanden verwijderd. Sowieso zullen al deze borden die langs snelwegen staan, verdwijnen.

RIJKSWATERSTAAT HAAKT AF

Wegbeheerders, Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten hebben vorig jaar het aanbod gekregen de borden over te nemen en het onderhoud ervan voor hun rekening te nemen. Rijkswaterstaat neemt geen mottoborden over, dus al deze borden langs de snelwegen verdwijnen. 
De mottoborden zijn jaren geleden door het Openbaar Ministerie neergezet. Ze zijn in samenspraak met de wegbeheerders en politie geplaatst langs de wegen die waren geselecteerd om (extra) te handhaven op snelheid. De borden zijn sindsdien echter niet aangepast aan de veranderde situaties op wegen.

BORDEN KLOPPEN NIET

Veel wegen zijn inmiddels anders ingericht of er wordt op geheel andere wegen (extra) gehandhaafd. Er is daarom lang niet altijd meer een relatie tussen wegen waar de borden staan en plekken waar extra wordt gecontroleerd. Het beheer en onderhoud van deze verouderde borden krijgt geen prioriteit meer. En verwaarloosde borden langs wegen, ziet niemand zitten. Vandaar dat ze worden verwijderd.
Het is opnieuw een stap in de strijd tegen de wildgroei van verkeersborden in Nederland. Veel gemeenten zijn al langer bezig met een grote schoonmaak. Dat betekent een einde aan borden die waarschuwen voor overstekende eenden of koeien en bordjes met teksten als 'alleen in de vakken' onder een parkeerbord. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)