Zonnepanelen op je dak zonder hoge investering. Hoe werkt dat?


  Beeld: Zonnepanelen op modaal woningen
Redactie: W. van de Plas - 24  juni 2019

De overheid draait langzaam de gaskraan dicht en stimuleert steeds meer huiseigenaren om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Eigenlijk zou elk huis al zonnepanelen moeten hebben, maar veel huiseigenaren hebben geen trek in de hoge investering. Er is een oplossing: zonnepanelen huren.

Zonnepanelen op je dak is een slimme keuze. Niet voor niets liggen op ca. 600.000 woningen al zonnepanelen. Je produceert je eigen, duurzame energie en draagt zo bij aan een duurzame wereld. Bovendien zijn zonnepanelen goed voor je portemonnee: je energierekening neemt de komende jaren gegarandeerd niet toe, maar de waarde van je huis wel. 
Huren is de nieuwe trend

Zoals je hierboven leest is het tegenwoordig mogelijk om zonnepanelen te huren. Je profiteert dan direct van alle voordelen van zonnepanelen, zonder dat je eerst een aanzienlijke investering moet doen. Bij een partij als HalloStroom, een van de grootste aanbieders, kun je direct een offerte aanvragen om zonnepanelen te huren. Je hoort dan ook meteen of jouw dak geschikt is voor de installatie van de panelen.
Je maandelijkse huur betaal je bij HalloStroom met de besparing op jouw energierekening en na 10 jaar kun je de panelen overnemen en daarna nog zeker 20 jaar verder profiteren van een lage energierekening. 
HUREN
  • Alles wordt geregeld
  • Geïnstalleerd en 100% verzekerd
  • Geen keuzestress
  • Een vast laag huurbedrag
  • ​Direct financieel rendement
KOPEN
  • Zelf regelen
  • Zelf zorgen voor verzekering
  • Onzekerheid over kwaliteit en ervaring
  • Een grote aankoop vooraf
  • ​Verantwoordelijk voor reparaties

Bij HalloStroom staat duurzaamheid voorop en hebben ze als doel om heel Nederland zo voordelig mogelijk aan zonnepanelen te helpen. Uit een gemiddelde klantbeoordeling van 8,5 op ‘Klantenvertellen’ blijkt wel dat zij hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Bovendien werken zij met een huurprijs die 10 jaar vast staat, dus geen verrassingen. 
Geschikt voor alle huizen?

In principe zijn zonnepanelen geschikt voor iedereen met een woonhuis met een eigen dak. Kleine daken, grote daken, schuine daken of platte daken. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook hoeft je dak niet op het zuiden te liggen. Ook voor daken op het oosten en westen worden goede oplossingen geboden. Bij HalloStroom kunnen ze binnen enkele minuten aangeven of jouw dak wel of niet geschikt is.
Hoe werkt het eigenlijk?

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een deel van deze stroom benut je direct zelf voor bijvoorbeeld computers en verlichting in jouw woning. Zelf opgewekte elektriciteit die je niet direct zelf benut, lever je terug aan het reguliere elektriciteitsnet waarop je altijd aangesloten blijft. Voor de stroom die je teruglevert boven jouw verbruik ontvang je uiteraard een vergoeding.

Doen of niet?
Zonnepanelen huren is een slimme keuze, zeker als je geen investeringen wilt doen. Wij zien duidelijk de voordelen. Lees verder over de mogelijkheden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)