vr 27 jul 2012, 07:36| 178 reacties

1 op 10 mensen denkt baan te verliezen

ROTTERDAM - Ongeveer 9 procent van de werkende Nederlandse beroepsbevolking denkt het komende jaar zijn baan te verliezen. Dat blijkt uit analyses op het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO), die vrijdag werden gepubliceerd.
    Foto: Novum Fotoburo Dijkstra
    Dat getal is een lichte stijging ten opzichte van 2011, toen nog maar 8 procent een ontslag verwachtte. Bovendien is het deel van de Nederlandse beroepsbevolking dat verwacht zijn baan niet te verliezen, gedaald van 75 naar 72 procent. Mochten mensen echter hun baan kwijtraken, dan verwacht 90 procent binnen een jaar weer ergens anders aan de slag te zijn.

    Allochtonen vrezen baanverlies

    Verder blijkt uit het onderzoek dat het percentage allochtonen dat verwacht zijn baan te verliezen sneller stijgt dan het aantal autochtonen met die verwachting. Ook blijken allochtonen anders op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Waar autochtonen vertrouwen op de krant en hun netwerk, stappen zij liever binnen bij een bedrijf of gaan naar een carrièrebeurs.
    Voor het onderzoek zijn ruim 6000 mensen ondervraagd over hun vertrouwen in de arbeidsmarkt. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd sinds 2003.
    Reageren niet mogelijk.

    Weekendabonnement
    Sportabonnement,
    10 weken € 30,-!
     

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)