Legionella besmetting na vakantie thuis


Legionella besmetting, na vakantie, thuis

Installateursvereniging UNETO-VNI waarschuwt dat de kans op legionella besmetting, na vakantie, thuis relatief groot is.

Veel mensen beseffen niet dat na een aantal weken zomervakantie er thuis nog een gevaar op de loer ligt. In waterleidingen die een aantal weken niet gebruikt zijn kan eenvoudig een besmetting met de legionellabacterie ontstaan.

Stilstaand water, met een temperatuur van 25 graden of meer, is de ideale combinatie voor de legionellabacterie om zich te ontwikkelen. En dat gebeurd dus als men in de zomer een aantal weken op vakantie is en thuis de waterleidingen niet gebruikt worden. Het wordt daarom aangeraden om bij thuiskomst eerst alle kranen tenminste 1 minuut vol open te zetten om zodoende het mogelijk besmette water uit de leidingen te spoelen. Vergeet hierbij ook de eventueel aanwezige boiler niet. 

Doet men dat niet en besluit men om bij thuiskomst van vakantie een douche te nemen of even heerlijk te 
ontspannen in bad, dan is de kans op een besmetting met legionella zeker niet uitgesloten.

Wie besmet raakt met legionella dan daarvan zeer ernstige gevolgen ondervinden. Deze kunnen variëren van het krijgen van ernstige vermoeidheid, longontsteking tot zelfs de dood aan toe (!)

Jaarlijks raken in Nederland honderden mensen besmet met legionella bij thuiskomst van vakantie.

© NieuwsUit.com


Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)