Opstelten: 130 op snelweg wordt wél gecontroleerd

vrijdag 31 augustus 2012 13:18
Volgens minister van Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) is alles wat nodig is om zaterdag op een groot deel van de Nederlandse snelwegen 130 te gaan rijden 'in orde'.
Opstelten noemt het verhaal over geen controles onzinOpstelten noemt het verhaal over geen controles onzin
De verhoging van de maximumsnelheid geeft de burger enige ruimte. Impopulariteit van het CDA is logisch, nu die partij zich achter de oppositie lijkt te scharen

Lees ook het Elsevier-commentaar van Eric Vrijsen:130: CDA laat zich voor links karretje spannen
Dat zei Opstelten vrijdag na afloop van de ministerraad. 'Er wordt altijd gecontroleerd, ook morgen.'

Onzin
Opstelten reageert op een artikel in De Telegraaf waarin stond dat Rijkswaterstaat nog niet alle verkeersborden op orde zou hebben om de maximumsnelheid te verhogen.

Daarom zouden boetes voor het overtreden van de maximum snelheid voor de rechter niet overeind blijven. Opstelten noemt dat verhaal 'volstrekte onzin'.

De minister stelt dat alles '100 procent' geregeld is om harder te gaan rijden.

Terugdraaien
GroenLinks riep het kabinet vrijdag op om de maximumsnelheid zaterdag niet te verhogen. Volgens Tweede Kamerlid Ineke van Gent is de snelheidsverhoging overhaast ingevoerd en heeft Rijkswaterstaat de verkeersborden nog niet overal op orde.

'Minister Schultz van Haegen heeft de borden niet op tijd geregeld, dus moet ze nu een pas op de plaats maken: opschorting van de snelheidsverhogingen,' vindt Van Gent.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)