Waar moet ik als bedrijf rekening mee houden?

De komende jaren gaan we over op IBAN (International Bank Account Number) als rekeningnummer. Zowel bedrijven als consumenten. Ook gaan we gebruik maken van nieuwe, Europese standaarden voor betaalmiddelen, zoals overschrijvingen en incasso’s. Met name de incasso’s verschillen van de huidige. En voor betaalopdrachten die we bij de bank aanleveren gaan we een ander bestandsformaat gebruiken, namelijk XML ISO 20022 XML-formaat.
Dit betekent dat organisaties hun administratie, software en bedrijfsvoering hierop moeten aanpassen. Zonder maatregelen is er straks geen betalingsverkeer meer mogelijk. De huidige rekeningnummers en betaalmiddelen zijn na 1 februari 2014 namelijk niet meer te gebruiken. Het is dan ook belangrijk dat bedrijven, overheden, verenigingen en alle andere organisaties tijdig actie ondernemen.

Doe hier de IBAN Impact-Check

De impact van de aanpassingen verschilt per organisatie: de benodigde tijd kan variëren van enkele maanden tot maar liefst anderhalf jaar. Wilt u snel inzichtelijk krijgen met hoeveel werk en tijd úw organisatie rekening moet houden? Doe dan de IBAN Impact-Check hier, het invullen kost u maximaal 5 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)