Doorgaan naar hoofdcontent

Nederland heeft niet langer het snelste internet van Europa

17-10-2012 | Gepubliceerd 23:38
18-10-2012 | Laatst bijgewerkt 00:21
Nederland is gezakt op de lijst met snelste internetverbindingen. In Europa gingen Letland en Zwitserland ons land voorbij. Dat blijkt uit onderzoek van Akamai, dat in het tweede kwartaal van dit jaar de gemiddelde internetsnelheid onder de loep nam. Het bedrijf verzamelde gegevens van ruim 1 miljard internetgebruikers uit 242 landen. Gemiddelde snelheid in Nederland De gemiddelde snelheid van breedbandinternet in Nederland lag in april, mei en juni op 8,0 Mbps, een daling van 6,8 procent ten opzichte van dezelfde maanden een jaar geleden. In Nederland is 79 procent van de internetverbindingen sneller dan 4 Mbps. 19 procent haalde zelfs snelheden hoger dan 10 Mbps. Zuid-Korea heeft gemiddeld het snelste internet ter wereld met een gemiddelde snelheid van 14,2 Mbps. Japan volgt op plek twee met 10,7 Mbps. Mobiel internet Akamai mat ook het mobiele internet in Nederland van drie providers. De gemiddelde snelheden lagen daar op 1,5 en 1,8 Mbps. De gegevens zijn anoniem, waardoor niet bekend is welke provider het snelste mobiele internet in Nederland leverde.
Foto ANP

Nederland is gezakt op de lijst met snelste internetverbindingen. In Europa gingen Letland en Zwitserland ons land voorbij.

Klik hier!
Dat blijkt uit onderzoek van Akamai Technologies, één van de grootste dienstverleners op het gebied van distributie van online content. Het bedrijf publiceert vier keer per jaar het rapport 'State of the Internet'.
Voor het tweede kwartaal van 2012 verzamelde Akamai gegevens van ruim 1 miljard internetgebruikers uit 242 landen. Daaruit blijkt dat Nederland nog steeds tot de toplanden behoort qua internetsnelheid, maar wel iets daalt.

Gemiddelde snelheid in Nederland

De gemiddelde snelheid van breedbandinternet in Nederland lag in april, mei en juni op 8,0 Megabit per seconde (Mbps), een daling van 6,8 procent ten opzichte van dezelfde maanden een jaar geleden. Daarmee is Nederland niet langer koploper in Europa: Letland en Zwitserland beschikken inmiddels over een snellere verbinding met respectievelijk 8,7 en 8,4 Mbps. Een snelheid van 8 Mbps komt ongeveer overeen met 1 MB per seconde.
In Nederland is 79 procent van de internetverbindingen sneller dan 4 Mbps. 19 procent haalt zelfs snelheden hoger dan 10 Mbps.
In Duitsland werd een gemiddelde verbindingssnelheid van 5,8 Mbps gemeten, in het VK 5,7 Mbps en in Frankrijk 4,6 Mbps.
Zuid-Korea heeft gemiddeld het snelste internet ter wereld met een gemiddelde snelheid van 14,2 Mbps. Japan volgt op plek twee met 10,7 Mbps.

Mobiel internet

Akamai mat ook het mobiele internet in Nederland van drie providers. De gemiddelde snelheden lagen daar op 1,5 en 1,8 Mbps. De gegevens zijn anoniem, waardoor de snelheden niet toe te schrijven zijn aan een provider.
Lees ook:
Z24

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)