Besloten akkoord te gaan met het derde WW-jaar.


Werkgevers alsnog akkoord met drie jaar WW

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn toch akkoord gegaan met het derde WW-jaar voor oudere werklozen. Eerder wezen zij dat nog af.

Lang onzeker

In het sociaal akkoord met het kabinet uit 2013 stond al dat het derde WW-jaar heringevoerd zou worden. Toch moest het tot dit jaar duren voordat er overeenstemming kwam. Maar ook dat bleef even onzeker. Toen de vakbonden dachten dat alles in kannen en kruiken was, trokken de werkgevers zich terug. Nu hebben de VNO-NCW en MKB-Nederland in een gezamenlijke vergadering alsnog besloten akkoord te gaan met het derde WW-jaar.

Voorwaarden

De vakbonden willen het zo snel mogelijk definitief maken. De sociale partners zullen in de cao’s afspraken maken over het opzetten van fondsen waaruit het derde WW-jaar betaald zal worden. De werknemers betalen de premie die nodig is voor de financiering. Wel hebben de werkgevers aan het akkoord een voorwaarde verbonden: er mag geen extra bureaucratische en administratieve last bij de werkgevers komen te liggen.

Welke leeftijd?

Niet overal wordt even goed toegelicht wie er precies in de groep 'oudere werklozen' valt. Journalist Gijs Herderscheê geeft daarover duidelijkheid op het sociale medium Twitter:
Bron: NOS

Reacties

Populaire posts van deze blog