Speciale kleeffolie gebruiken om vast te stellen of parkeerschade is veroorzaakt door een motorvoertuig.


'Wonderfolie' bij parkeerschade

Het Waarborgfonds Motorverkeer gaat een speciale kleeffolie gebruiken om vast te stellen of parkeerschade is veroorzaakt door een motorvoertuig. Het is voorlopig een proef die tot het eind van het jaar loopt. De folie, Spurfix geheten, is een Duits product en wordt in Duitsland al jaren gebruikt.
Dit meldt het Waarborgfonds. Het Waarborgfonds keert schade uit die door een onbekend motorvoertuig is veroorzaakt. Dat is niet altijd met honderd procent zekerheid vast te stellen. Schade kan ook veroorzaakt zijn doordat de automobilist zelf tegen een paaltje is aangereden. In dat geval is er geen recht op uitkering uit het Waarborgfonds.

Laboratorium

Spurfix kan op het beschadigde gedeelte van de auto worden geplakt. Tot een maand na het ongeval kunnen er nog sporen worden gevonden van een eventuele aanrijding, zelfs als de auto gewassen is. In het laboratorium wordt de folie met een microscoop onderzocht en daar kan worden vastgesteld of de auto in aanraking is geweest met plastic, een vangrail, een lantaarnpaal of een auto. Voorlopig wordt de folie alleen gebruikt als er twijfel is over de toedracht van de schade. Een parkeerschade met een onbekende veroorzaker bedraagt gemiddeld zo'n zevenhonderd euro per geval. Het slachtoffer heeft een eigen risico van tweehonderdvijftig euro. Het Waarborgfonds vergoedt de rest.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)