Doorgaan naar hoofdcontent

Zorgverleners aan zorgverzekeraar CZ stuurden miljoen euro aan onterechte rekeningen op.

NZG

50PLUS: BETERE CONTROLE OP ZORGREKENINGEN

 - 
Normal_geld_rekenmachine
Léonie Sazias van 50PLUS is bezorgd over het grote aantal fouten in de rekeningen die zorgverleners aan zorgverzekeraar CZ stuurden. Verzekerden bij CZ speurden over 2016 voor 2,4 miljoen euro aan onterechte rekeningen op. Een derde van de gecontroleerde rekeningen bleek te hoog. CZ was in 2014 de eerste zorgverzekeraar die klanten eenvoudig de mogelijkheid bood om verdachte nota's via de website te melden. Dit meldt Tweede Kamer.
Hoe kan 36 procent van de gemelde rekeningen niet kloppen? "Een idioot hoog percentage", vindt Sazias. Zij maakt zich grote zorgen over de mogelijke verspilling. Hoeveel zorggeld gaat er door onterecht verstuurde declaraties verloren?
Sinds 2014 zijn nota's transparanter en begrijpelijker geworden, stelt staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. Het is daardoor makkelijker geworden om onjuiste nota's te melden. Bovendien gaat het slechts om 0,03 procent van alle declaraties, stelt de staatssecretaris. Ook is er volgens hem lang niet altijd sprake van fraude; waar mensen werken, worden soms gewoon fouten gemaakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog