di 04 sep 2012, 08:51
|
lees voor

Loena zwaargewond na schietpartij

Van onze correspondenten
STEENWIJKERWOLD -  Het gezin Kuiper uit Steenwijkerwold kan niets anders dan hopen. Hopen dat hun zwaargewonde poes Loena (2) de schietpartij waarbij er veertien kogeltjes in haar lichaam achterbleven overleeft. En hopen dat de nog mysterieuze dierenbeul wordt ontmaskerd. „Dit doe je zo’n dier toch niet aan?”, vraagt Jacqueline Kuiper zich hardop af.
    Loena komt in een luie stoel bij van het hachelijke avontuurLoena komt in een luie stoel bij van het hachelijke avontuurFoto: Francois Wieringa
    De politie gaf pas gisteren ruchtbaarheid aan de zaak, maar Loena is ergens tussen vrijdag 24 en zondag 26 augustus beschoten. „We dachten eerst dat ze ziek was. Ze zat heel zielig bij onze achterdeur. Je kon niet zien dat ze door kogels was geraakt”, verhaalt Jacqueline. „Dinsdag bracht ik haar naar de dierenarts en werden er röntgenfoto’s gemaakt.”
    Die plaatjes zorgden voor een grote schok. „Bij de dierenarts dachten ze dat het röntgenapparaat stuk was, omdat er talloze puntjes op de foto te zien waren. Pas daarna viel het kwartje dat Loena door kogeltjes was geraakt… Zoiets geloof je eigenlijk niet. Wie doet dit? Dan ben je toch niet goed bij je hoofd?” Een aantal kogels verbrijzelde het achterpootje van het diertje.
    Aangifte
    Kuiper deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak. Uit informatie die bij de Telegraaf is binnen gekomen, blijkt dat er in de regio Steenwijk meerdere katten zijn beschoten de afgelopen tijd. De familie en de politie roepen getuigen op om zich te melden.
    Loena, die bij de familie werd geboren, zit nu voornamelijk in een kooitje, een zogenaamde bench. "Katten begrijpen niet dat ze rust moeten houden, en dit is beter voor haar”, aldus Kuiper. "Hopelijk komt alles weer goed met haar!”, zegt Jacqueline.
    Operatie
    Dierenarts Tobias van der Vlerk van Dierenkliniek Steenwijk opereerde het beestje vorige week. "Acht kogels kregen we er makkelijk uit. In zijn pootje hebben we een pin gezet en we hebben er een soort stellage omheen gebouwd’’, zegt de dierenarts. "Direct na de operatie voelde ze zich beter.’’ Een kogel in onder meer de borstkas en wervels blijven zitten. „Als het goed is heeft ze er geen last van. Het is lastig om ze eruit te krijgen.’’
    Van der Vlerk maakte niet eerder mee dat een kat door zo veel kogels werd geraakt. "Ik neem aan dat het hagel is, maar ik heb weinig verstand van wapens.’’

    Weekendabonnement
    Proefabonnement,
    10 weken € 30,-!
     

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)