Iedereen over op IBAN

RabobankIedereen krijgt een langer bankrekeningnummer. De komende jaren gaan in heel Europa consumenten en bedrijven over op IBAN (International Bank Account Number).
U zult uw nieuwe IBAN op steeds meer plaatsen tegenkomen. Bijvoorbeeld op uw rekeningafschrift of in Rabo Internetbankieren. Dat gaat niet in één keer maar geleidelijk. Uw huidige betaal- en spaarrekeningnummer wordt naar verwachting begin 2013 automatisch omgezet in een internationaal rekeningnummer. U hoeft hier zelf niets voor te doen.
Hoe ziet uw IBAN eruit?
Uw IBAN is opgebouwd uit meerdere letters en cijfers in een vaste volgorde, bijvoorbeeld NL 10 RABO 0 123456789:
NL: Ieder Europees land heeft zijn eigen letters. Uw IBAN begint met de omschrijving van het land waar de rekening loopt. Een Nederlandse rekening herkent u dus aan NL.
10: De cijfers na de landencode vormen het controlegetal. Dit is voor iedere rekening anders, maar bestaat altijd uit twee cijfers.
RABO: Na de landencode en het controlegetal volgt de afkorting van de naam van de bank waar uw rekening loopt.
0123456789: Tot slot volgt uw huidige rekeningnummer, vooraf gegaan door het cijfer 0.
Gratis AppUit onderzoek van de Nederlandsche Bank blijkt dat veel consumenten niet weten hoe ze een IBAN kunnen vinden. Met de overopIBAN-app van de Nederlandsche Bank heeft iedereen altijd zijn eigen IBAN en die van anderen binnen smartphone-bereik. Gebruikers van een iPhone, Android, Windows mobile en Blackberry kunnen de App zonder kosten downloaden in de Appstore of via de website OveropIBAN.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)