Gestolen sportwagen duikt na 42 jaar op

BEWAAR
Door: Redactie
16-7-12 - 02:08  bron: AP
De Austin Healey van Robert Russell, teruggevonden na 42 jaar. © ap.
Een 66-jarige man uit Texas heeft de auto getraceerd die 42 jaar geleden van hem werd gestolen. Het gaat om een Austin Healey, bouwjaar 1967, die in 1970 werd ontvreemd. De auto werd te koop aangeboden op veilingsite eBay.
Het echtpaar Russell, na 42 jaar nog gelukkig getrouwd, in de garage bij hun terug bezorgde Austin. © ap.
De Russells op bezoek bij de politie in Los Angeles, die de auto in beslag nam. © ap.
Dat heeft de politie van Los Angeles gisteren bekendgemaakt. Robert Russell, de oorspronkelijke eigenaar, verklaarde dat hij de zoektocht naar zijn sportwagen nooit had kunnen opgeven. Tegen de Dallas Morning News zei hij dat de Austin, waarvoor hij ooit 3000 dollar had betaald, voor hem een grote gevoelswaarde had omdat de auto werd gestolen op de ochtend nadat hij zijn toekomstige vrouw had meegenomen op hun tweede afspraakje.

Opsporingsregister
De auto werd op eBay te koop aangeboden door een dealer uit Beverly Hills. Volgens de politie was bij het opsporingsregister van de FBI de bellen nooit gaan rinkelen, omdat één cijfer van het identificatienummer verkeerd was ingevoerd. Nadat dat was gecorrigeerd, kon de politie van Los Angeles de auto in beslag nemen.

De Austin Healey heeft op dit moment een waarde van 23.000 dollar, omgerekend bijna 19.000 euro. Volgens Russell rijdt hij nog, al laten de remmen te wensen over. Hij wil de auto terugbrengen in dezelfde staat als waarin die in 1970 verkeerde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)