Onduidelijkheid over stijging zorgpremie volgend jaar

dinsdag 18 september 2012 10:52
Er is onduidelijkheid ontstaan over de hoogte van de zorgpremie in 2013. Deze zou met gemiddeld 100 euro omhoog gaan, maar volgens ingewijden in Den Haag gaat het om een stijging van 'slechts' 20 euro.
Het is niet duidelijk hoeveel de zorgpremie volgend jaar stijgtHet is niet duidelijk hoeveel de zorgpremie volgend jaar stijgt
Dat zeggen bronnen dinsdag tegen persbureau Novum. Hoe het grote verschil in stijging is ontstaan, kan hij niet verklaren. 'Dat ligt erg ingewikkeld, maar vanmiddag zal het uit de cijfers blijken.'

Kosten
De Telegraaf meldt vandaag dat dezorgpremie fors stijgt omdat de zogeheten rekenpremie omhoog gaat. Dat is het bedrag dat zorgverzekeraars minimaal nodig hebben om de kosten van het basispakket te kunnen dekken.

De rekenpremie zou stijgen omdat de revalidatie van ouderen met bijvoorbeeld een gebroken heup vanuit het basispakket wordt vergoed en niet langer via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Ook zijn de opleidingskosten voor verpleegkundigen volgend jaar voor rekening van de zorgverzekeraars.

In het artikel hield de krant de mogelijkheid open dat de stijging lager uitvalt, bijvoorbeeld als zorgverzekeraars hun reserves aanspreken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)