Foto: ANP
di 25 sep 2012, 10:0449

"Benzineprijs moet sneller omlaag"

door Theo Kuijpers
AMSTERDAM -  Al enkele dagen achter elkaar daalt de prijs van een vat ruwe olie maar bij de pomp merken we daar tot nu toe erg weinig van. Een liter Euro95 kost nu €1,878 maar de prijs gaat binnenkort toch weer omhoog.

    ''Benzineprijs moet sneller omlaag"


    verstuur
    Veel automobilisten weten nog niet dat door de verhoging van de BTW op 1 oktober van 19 naar 21% ook de brandstofprijzen bij de pomp weer duurder worden. Op benzine en diesel bedraagt het BTW-tarief nu nog 19% en dat gaat volgende week met twee procent omhoog. Met andere woorden: een liter benzine wordt zeker 3 cent duurder en komt dan met €1,908 op het hoogste niveau ooit uit.

    Kwartje van Kok

    Wordt het nu niet eens dringend tijd om het zogeheten 'kwartje van Kok' uit 1991 terug te gaan betalen? Destijds werd de accijns op brandstof fors verhoogd om de rijksbegroting rond te krijgen. Die verhoging zou later weer ongedaan worden gemaakt maar dat is nooit gebeurd. Op één liter benzine zit nu een bedrag van €0,736 aan accijns en €0,30 BTW. Vindt u ook dat de accijns op benzine moet worden verlaagd?


    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)