Ouderen boos over nieuwe ingrepen kabinet, stelt OuderenOmbudsman

Bewerkt door: redactie − 15/11/12, 10:01  − bron: ANP
© ANP. Een oudere met een lege portemonnee.
Ouderen zijn bezorgd en maken zich boos over de ingrepen van het nieuwe kabinet. Dat stelt de OuderenOmbudsman Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds. Hij zegt dat er voortdurend wordt gebeld door ouderen die zeggen hard getroffen te worden door de kabinetsplannen van VVD en PvdA.
'Ouderen met een AOW en een klein pensioen gaan er bijna 6 procent op achteruit en mensen met een ruimer pensioen nog veel meer. Daarnaast wordt er flink gesnoeid in de thuiszorg en de dagbesteding, terwijl ouderen ook veel minder snel in aanmerking komen voor een verpleeghuis', vat Romme de bekritiseerde plannen samen.

Hij vindt de bezuinigingen op onder meer de thuiszorg en huishoudelijke hulp kortzichtig en niet stroken met het overheidsbeleid, omdat juist wordt verlangd dat ouderen langer thuis blijven wonen. 'Ouderen in verzorgingshuizen zijn duurder. Daarnaast worden gemeenten zelf verantwoordelijk voor een deel van de zorg, maar hebben ze daar onvoldoende budget, kennis en ervaring voor. Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat dit fout gaat', zegt de OuderenOmbudsman.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)