AOW-leeftijd versneld omhoog naar 67 jaar in 2021.

AOW-leeftijd versneld omhoog naar 67 jaar in 2021

FNV tegen sociale voorzieningen zzp'er

AOW-leeftijd definitief versneld omhoog.

In 2021 is de pensioenleeftijd 67 jaar. Het kabinet verhoogd versnelt de aow leeftijd.
De AOW-leeftijd gaat sneller omhoog dan eerder is afgesproken. De Tweede Kamer had een tijd terug al ingestemd met het versnelt verhogen van de AOW-leeftijd. De Eerste Kamer heeft dat nu ook gedaan.
Het versnelt verhogen van de AOW-leeftijd houdt in dat dat mensen al in 2021 tot hun 67ste doorwerken in plaats van in 2023.
De AOW wordt in gedeelten verhoogd maar nu wel versnelt. De nieuwe wet regelt dat de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd vanaf 2016 in een sneller tempo gebeurt. De leeftijd wordt in stappen van drie maanden verhoogd. In 2018 komt de AOW-leeftijd dan uit op 66 jaar. En in 2021 al op 67 jaar.

FNV stapt naar de rechter om AOW-gat

rechtzaak AOW-gat
De FNV vindt het onbegrijpelijk dat de Eerste Kamer met een twee derde meerderheid heeft ingestemd met de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd. Volgens het FNV komen door dit wetsvoorstel tienduizenden Nederlanders met een AOW-gat te zitten.
Het FNV gaat de rechtszaak die ze eerder al zijn gestart om ervoor te zorgen dat de Staat het AOW-gat van mensen repareert, voortzetten.
© NieuwsUit.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)