Delta en Ziggo koppelen WifiSpots.

Delta en Ziggo koppelen WifiSpots
dinsdag 4 augustus 2015


Klanten van internetbedrijven Delta en Ziggo kunnen na de zomer gebruikmaken van elkaars WifiSpots. De toegangspunten voor mobiel internet van beide bedrijven worden aan elkaar gekoppeld.

Een WifiSpot is een internetverbinding die loopt via de modems die Ziggo- en Delta-klanten thuis hebben. De klanten die thuis internet gebruiken, merken daar zelf niets van. Hun modem bevat een afgescheiden deel voor andere klanten. Die kunnen de wifi gebruiken met hun tablet of telefoon als ze in de buurt van het modem komen. Zo kan een klant gratis internetten buiten zijn eigen huis via het modem van een andere klant.

Zeeuwse klanten
Het Zeeuwse Delta en het landelijke Ziggo bundelen nu de krachten. Vanaf de zomer zijn beide netwerken toegankelijk voor alle internetafnemers. Vooral voor de mensen uit Zeeland is dat handig. Buiten hun eigen provincie konden ze nergens de WifiSpots gebruiken. Binnenkort kunnen ze in heel het land inloggen.


Veilig
Het voordeel van wifi is dat het mobiele internet via het abonnement van uw smartphone of tablet niet gebruikt hoeft te worden. De WifiSpot is daarnaast heel veilig. Het is niet zo dat passanten persoonlijke informatie van een klant kunnen inzien via wifi. De twee verbindingen van het modem zijn volledig gescheiden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)