Consumenten hebben niet de macht om te mogen kiezen tussen de netbeheerders.

Bouwwoning het hoogst bij netbeheerder Stedin: 771,20 euro, hierna krijg je Enexis met 732,05 euro. De goedkoopste is Rendo en rekent voor het verwijderen van een gasmeter 407,77 euro.
Bij hoogbouw worden er lagere kosten gerekend. Hierin is Stedin juist de goedkoopste en rekent 92,29 euro. Rendo is het duurst en vraagt hiervoor 407,77 euro. Liander vraag 366,12 euro, Enduris 266,20 euro en Coteq 244,36 euro.
Consumenten hebben niet de macht om te mogen kiezen tussen de netbeheerders. Dus kiezen voor een goedkopere optie kan niet.
In een reactie tegen Radar zegt Brancheorganisatie Netbeheer Nederland dat de prijsverschillen zijn gekomen omdat er geen prijsafspraken gemaakt mogen worden. “Sommige netbeheerders bezitten veel stedelijk gebied, anderen meer landelijk gebied”, verteld de brancheorganisatie.

Consumenten die willen stoppen met gas gebruiken, maar de gasmeter niet willen verwijderen kunnen kiezen uit andere opties. De gasaansluitingen kunnen ook worden verzegeld of je besluit gewoon dat je geen gas meer gaat gebruiken.
Bij een verzegeling van de afsluiting wordt er een slot op de aansluiting geplaatst en is het niet meer mogelijk om gas te gebruiken. “in verband met veiligheid doen we niet voor langer dan 12 twaalf maanden”, stelt Netbeheer Nederland tegen Radar. Wanneer een consument besluit om te stoppen met gebruik van gas, dan betaald diegene nog wel steeds leverancierskosten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)