Snelheidsinformatie en de locatie van flitspalen in veertig landen.

Google Maps laat voortaan zien hoe hard je mag én waar de snelheidscamera's staan

Google Maps stuurt je voortaan niet alleen de juiste kant op, maar laat ook zien hoe hard je ter plaatse mag rijden. Mocht je het gaspedaal toch te diep intrappen, dan kun je ook zien waar vadertje Staat je op de foto zet. Snelheidsinformatie en de locatie van flitspalen in veertig landen staan nu allemaal in Googles navigatieapp. 

De uitrol van de nieuwe functies werd twee weken geleden gestart en gebruikers kregen in fases toegang, meldde Tweakers vorige week. Inmiddels zouden de nieuwe opties, waarbij Google officiële informatie combineert met de input van weggebruikers, compleet zijn doorgevoerd op zowel iOS als Android.

Crowdsourcing

De meldingen over de plaats van snelheidscamera's zijn afkomstig van Waze-gebruikers. Deze op crowdsourcing gebaseerde navigatiedienst werd in 2013 door Google overgenomen. Ook oponthoud door bijvoorbeeld verkeersongelukken kan worden doorgegeven en in Google Maps worden getoond.

Techsite Techcrunch weet dat alleen Android-gebruikers melding kunnen maken van flitskasten en mobiele snelheidscameras. Informatie wordt zowel op iPhones en Android-toestellen live geupdatet. De snelheidslimiet wordt onderin het scherm weergegeven. De cameraposities verschijnen als icoontje op de route zelf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)