Doorgaan naar hoofdcontent

Detailhandelsverkopen in eurozone nemen toe

04-05-2012 | Gepubliceerd 11:15
04-05-2012 | Laatst bijgewerkt 11:30

Winkeliers in de eurozone hebben in maart 0,3 procent meer verkocht dan een maand eerder. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.

De stijging is beter dan verwacht. Economen hadden gemiddeld een stabilisering voorspeld, na een afname met 0,2 procent in februari. In de hele Europese Unie namen de detailhandelsverkopen met 0,7 procent toe, na een daling met 0,5 procent in de voorgaande maand.
De sterkste groei vond plaats in Bulgarije (3,9 procent), gevolgd door Polen (2,6 procent) en Oostenrijk (1,9 procent). Winkeliers in Portugal hadden relatief de slechtste maand, daar namen de verkopen met ruim 2 procent af.
Cijfers
In Duitsland en Frankrijk nam de winkelomzet met bijna 1 procent toe. Cijfers over de ontwikkeling van de Nederlandse detailhandel in maart waren nog niet beschikbaar.
In vergelijking met maart vorig jaar lagen de detailhandelsverkopen in de eurozone 0,2 procent lager. Hier werd een afname met ruim 1 procent voorzien. In februari namen de verkopen nog met meer dan 2 procent op jaarbasis af.
ANP

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)