VET IN VOEDSEL AL NA DRIE UUR OPGESLAGEN ROND BUIK

maandag 14 mei 2012 10:32
Na het eten van een maaltijd wordt het vet uit voedsel al na drie uur opgeslagen rond de buikstreek. Dat hebben wetenschappers van de Oxford University achterhaald.
Vet eten wordt binnen drie uur opgeslagen in het lichaam
De onderzoekers van de Oxford University kwamen tot de conclusie dat het proces van vetopslag veel ingewikkelder en sneller is dan voorheen werd gedacht, zo meldt de Britse krant The Sunday Times.

Razendsnel

Na experimenten met proefpersonen die vet eten aten, bleek dat een deel van dat vet binnen een uur wordt afgebroken en in de vorm van kleine druppeltjes in de bloedbaan terecht komt. Deze druppels worden vervolgens razendsnel in een cel opgenomen als opslag.
Na het ontbijt is de hoeveelheid opgeslagen vet minimaal, maar gedurende de dag neemt de vetopslag - onder invloed van hormonen - toe. 's Avonds is de hoeveelheid opgeslagen vet met de helft toegenomen. Zo slaat de gemiddelde persoon na een diner met 30 gram vet twee tot drie theelepels vet op rondom zijn buik.
Het goede nieuws is, dat het vet tijdelijk wordt opgeslagen en kan worden aangesproken om spieren te voeden, bijvoorbeeld wanneer men sport. Maar als mensen te veel blijven eten, verspreidt het vet zich naar weefsels rondom de billen en benen als langetermijnopslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)