Doorgaan naar hoofdcontent

'Samsung Galaxy S III vanaf 29 mei in Nederland'

03-05-2012 | Gepubliceerd 22:25
04-05-2012 | Laatst bijgewerkt 08:11
De Samsung Galaxy S III heeft een 4,8-inch Super AMOLED-scherm heeft met een resolutie van 1280x720 pixels.
De Samsung Galaxy S III heeft een 4,8-inch Super AMOLED-scherm heeft met een resolutie van 1280x720 pixels.

Na maandenlange geruchten onthulde Samsung eindelijk de opvolger van de Galaxy S2, één van de succesvolste smartphones van 2011 met meer dan 20 miljoen verkochte exemplaren.

Klik hier!
In Londen werd tijdens het evenement Samsung Mobile Unpacked de Galaxy S III gepresenteerd.
De telefoon heeft een 4,8-inch Super AMOLED-scherm heeft met een resolutie van 1280x720 pixels. Daarmee is het scherm 22 procent groter dan die van de Galaxy S II. Samsung heeft de rand om het scherm echter verkleind, waardoor de telefoon in de praktijk nauwelijks groter is.

Grotere accu

De Galaxy S3 doet met de afgeronde hoeken denken aan de Galaxy Nexus, de nieuwste telefoon van Google. De telefoon is 8,6 millimeter dik en weegt 133 gram, een millimeter dikker en 3 gram zwaarder dan zijn voorganger.
De accu van de S III is met 2100 mAh flink groter. De processor van het nieuwe Android-vlaggenschip van Samsung bevat vier kernen en is gemaakt door Samsung zelf.

Camera

De camera heeft een resolutie van 8 megapixels. Met de telefoon kunnen video-opnamen in HD gemaakt worden.
Met de camera kunnen ook heel snel foto's achter elkaar worden genomen, tot 3,3 foto's per seconde.

Draadloos opladen

De Galaxy S III kan draadloos worden opgeladen via inductie, hetzelfde principe waarmee een elektrische tandenborstel wordt opgeladen. Daarmee is Samsung de eerste grote telefoonmaker die deze functionaliteit meelevert. In het verleden had onder meer de Palm Pre dit ingebouwd.

Fysieke homeknop

Samsung heeft de nieuwste telg uit de Galaxy-familie uitgerust met een fysieke homeknop. Daarmee gaat het bedrijf in tegen Google, dat met de nieuwste versie van Android, Ice Cream Sandwich (ICS), juist af wil van fysieke knoppen. In ICS zijn de toetsen in de software ingebouwd.

Gratis opslag bij Dropbox

Consumenten kunnen in eerste instantie kiezen uit een variant met 16 GB op 32 GB interne opslag. Een versie met 64 GB zal later beschikbaar zijn. De opslag kan worden uitgebreid met micro-sdkaartjes.
Net als hij de nieuwe One-series van HTC krijgen klanten die de S III kopen twee jaar lang 50 GB gratis opslag bij online opslagdienst Dropbox. Het is opmerkelijk dat bij de nieuwste Android-telefoon een Dropbox-aanbieding wordt meegeleverd aangezien Google net zijn eigen opslagdienst, Drive, heeft gelanceerd. Het zal interessant zijn om te zien of Dropbox in de toekomst de standaard blijft.

Spraakcommando's

Samsung liet tijdens de presentatie vooral veel innovaties op softwaregebied zien. Zo reageert de Galaxy S III op spraakcommando's. Dat doet denken aan de persoonlijke assistent Siri die Apple heeft ingebouwd in de iPhone 4S.
Op de Galaxy S III heet de assistent S Voice. Je kunt een boodschap in acht talen inspreken, waaronder Engels, Italiaans, Duits, Spaans en Koreaans.
Om het spraakprogramma te activeren zeg je 'hi Galaxy' tegen de telefoon. Een soortgelijke functionaliteit was ook al ingebouwd in sommige versies van de Galaxy S II.
Het is mogelijk om met spraakcommando's mensen te bellen, de telefoon uit slaapstand te halen, muziek af te spelen, berichten te verzenden, het volume aan te passen, foto's te maken en het weerbericht op te vragen.

Ontworpen voor mensen

Samsung heeft nog meer softwaretrucs ingebouwd die het dagelijks gebruik moeten vereenvoudigen. Als je bijvoorbeeld een sms aan het typen bent en je besluit dat je die persoon toch liever wilt spreken, dan wordt de contactpersoon automatisch gebeld als je de telefoon naar je oor beweegt
Ook is de telefoon uitgerust met oogdetectie. De S III weet wanneer jij niet meer naar het scherm kijkt en kan dan bijvoorbeeld automatisch het display uitschakelen om stroom te besparen.

S Beam

Samsung heeft een feature van Android 4.0, Beam, uitgebouwd. Daarmee kunnen bestanden eenvouding worden uitgewisseld tussen twee telefoons via de contactloze communicatiemethode NFC. Een video kun je snel delen door de video te kiezen, jouw telefoon vlak bij de telefoon van een ander te houden en het scherm aan te raken. Via hetzelfde principe kun je ook een video naar je tv sturen. Samsung heeft daarvoor een speciale tv-dongel ontwikkeld.
Je kunt ook content naar andere apparaten sturen via een draadloos netwerk met AllShare Play, dat werkt met de technologie DLNA. De naam lijkt erg veel op Apple's Airplay.

Beschikbaarheid in Nederland

De telefoon wordt uitgebracht in 145 landen bij in totaal 296 mobiele providers. De telefoon is vanaf 29 mei beschikbaar in Europa. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen ook Nederlandse consumenten de telefoon dan aanschaffen. De prijs van het toestel is nog niet bekend.
Technologiesite The Verge was bij de presentatie van de Galaxy S III en mocht met de telefoon spelen. In de video hun eerste indrukken.
Lees ook:
HERWIN THOLE

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)