Foto: Johan Westra
wo 23 mei 2012, 15:31

Temperatuur door 30 graden

Van onze weerman
SOEST -  Nederland beleeft de eerste tropische dag van dit jaar. Vanmiddag rond 16.00 uur werd het in Hupsel 30.8 graden. Dit officiële KNMI-meetstation in de buurt van Eibergen is daarmee de eerste plaats waar de 30-gradengrens is gepasseerd.

De zomer is losgebarsten

    Een koude herinnering: het eerste weekeinde van februari dit jaar dook   het kwik naar 20 graden onder nul.Een koude herinnering: het eerste weekeinde van februari dit jaar dook het kwik naar 20 graden onder nul.Foto: Frans Schrader
    Drie en half maand later, in Soest: 29 gradenDrie en half maand later, in Soest: 29 gradenFoto: Frans Schrader
    Dinsdag werd het in het zuidoosten van ons land nog ruim 29 graden. Naar verwachting volgt er ook morgen een tropische dag in delen van ons land. In de loop van de middag zijn er lokaal felle onweersbuien ontstaan in het zuidoosten. Omdat er weinig wind is, kunnen de buien plaatselijk veel neerslag brengen. Morgen is dat voorbij.
    Door verder opbouwende hogedruk verdwijnt de neerslag uit ons land en is het de komende dagen droog, zonnig en warm. De wind waait uit het oosten. In het Pinksterweekeinde is het eveneens zeer fraai weer. De temperaturen leveren slechts iets in en bereiken waarden van 20 tot 25 graden. Mogelijk valt er lokaal een buitje.
    Woensdagmorgen bleef het met name in Limburg nog lange tijd bewolkt en fris. In Maastricht was het rond het middaguur nog 16 graden. Later brak de zon door en steeg het kwik ook daar tot ruim boven de 20 graden.

    Weekendabonnement
    Het EK-abonnement, 6 weken € 20,-! 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)