Oudste Nederlander jarig

door Theo Jongedijk
ROTTERDAM -  Rotterdammer Cor Geurtz viert vandaag als oudste Nederlander zijn 110e verjaardag. De feestelijkheden zullen op zijn uitdrukkelijk verzoek in familiekring plaatsvinden, want eigenlijk vindt hij alle aandacht maar niets.
    Eerder dit jaar moest Geurtz zijn zelfstandigheid opgeven als alleenwonende die grotendeels voor zichzelf zorgde. Hij verhuisde binnen de eigen gemeente naar een verzorgingstehuis.
    Vader Cor heeft zich goed aangepast aan zijn nieuwe woonomgeving. „Hij is heel tevreden, maar hij zegt ook wel eens: ’Het is niet als thuis’, want zo beschouwt hij nog altijd zijn voormalige eigen woning.”Het feestprogramma voor vandaag staat al helemaal vast. „Er zal een bloemstuk namens burgemeester Achmed Aboutaleb worden afgegeven, maar hij wil niemand van buitenaf ontvangen, zelfs Rotterdams eerste burger niet. Daarna komen wij als familie op de koffie en wordt er een borreltje gedronken. Vader rust vervolgens een paar uur en aan het eind van de middag dineren we als familie buiten de deur. Dat is traditie geworden.”
    In de loop van de dag wordt er een felicitatiebrief van het Kabinet van de Koningin verwacht. „Die krijgt hij sinds zijn honderdste verjaardag ieder jaar. Dat begint dus een aardige verzameling te worden”, aldus zoon Henk, weer met een lachsalvo.

    Weekendabonnement
    10 weken De Telegraaf, slechts €30,-! 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)