wo 30 mei 2012, 15:30| 200 reacties

Strengere normen voor optrekken pensioenen

DEN HAAG - De pensioenregels worden flink aangescherpt. Pensioenfondsen moeten voortaan duidelijk maken hoe ze de toekomstige lasten verdelen over oud en jong. Ze mogen hun pensioenuitkering alleen aanpassen aan de inflatie als duidelijk is dat ze over voldoende middelen beschikken om dat ook voor de jongere generatie te doen.
    Henk KampHenk KampFoto: ANP
    Minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. De strengere aanpak is nodig om ervoor te zorgen dat de pensioenfondsen ook in de toekomst aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Door de vergrijzing en door problemen op de financiële markten dreigen ze anders in problemen te raken.
    Kamp wil dat pensioenfondsen aangeven wat de toekomstige risico's en verwachtingen zijn. In de pensioenoverzichten moeten ze daarover helderheid bieden, zodat hun deelnemers weten waar ze aan toe zijn.
    De gezamenlijke pensioenfondsen beschikken op dit moment over zo'n 800 miljard euro. Doordat ze rekening moeten houden met ontwikkelingen in de verre toekomst, zoals schommelingen op de financiële markten, zijn ze kwetsbaar. De overheid stelt daarom regels, het financieel toetsingskader. Kamp onderstreept dat ondanks alle voorschriften waaraan pensioenfondsen moeten voldoen, absolute zekerheid nooit is te geven.

    Weekendabonnement
    Het EK-abonnement, 6 weken € 20,-! 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)