do 03 mei 2012, 20:15| 200 reacties
|
lees voor

Spies: Loonsverhoging ambtenaren is vergissing

AMSTERDAM -  Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken pleit alsnog voor een nullijn bij gemeenteambtenaren. Spies noemt de onlangs afgesproken loonsverhoging van 2 procent een verkeerd signaal in een tijd waarin iedereen moet bezuinigen. Zij roept de gemeenten op het akkoord te herzien.
    Spies’ opstelling is een antwoord op klachten van de politiebonden die het niet eerlijk vinden dat voor politiemensen de nullijn geldt, terwijl gemeenteambtenaren wel een loonsverhoging krijgen.
    Vakbond Abvakabo FNV noemt het onverstandig dat ,,de minister door de cao probeert te fietsen’’. Het is volgens de vakbond niet aan haar, maar aan de gemeenten en vakbonden om over de cao te praten. ,,Er ligt nu een uitgebalanceerd akkoord, waarover anderhalf jaar is onderhandeld. De minister riskeert dat verstandige besluiten over modernisering en flexibilisering op de helling komen te staan’’, aldus Bert de Haas, bestuurder van Abvakabo FNV.
    De 180.000 gemeenteambtenaren bereikten op 20 april na lang steggelen een akkoord. De ambtenaren zaten sinds juni 2011 zonder cao.

    Weekendabonnement
    10 weken De Telegraaf, slechts €30,-! 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)