Aantal aanrijdingen op overwegen stijgt

04-06-12   10:07 uur  - Bron: ANP
© ANP
'Wil je blijven leven, wacht dan even.' Dat is het motto van een nieuwe campagne van spoorbeheerder ProRail die ongelukken op overwegen moet tegengaan. De spoorbeheerder begint de campagne omdat het aantal aanrijdingen op overwegen de laatste tijd weer iets stijgt.
In 2012 waren er tot op heden 18 aanrijdingen waardoor 7 doden vielen, aldus ProRail maandag.

ProRail zag het aantal aanrijdingen bij overwegen aanvankelijk dalen van 114 (42 doden) in 2007 naar 32 in 2010. Maar vorig jaar waren liep dat aantal weer op tot 42 aanrijdingen met in totaal 9 doden. ProRail ziet die stijging in de eerste vijf maanden van dit jaar doorzetten.

Dit jaar waren er 18 aanrijdingen, waarbij al 7 doden vielen.
Het motto van de campagne is 'Wil je blijven leven, wacht dan even.' Volgens een woordvoerster zijn met name jongeren en ouderen kwetsbaar. Waar jongeren de signalen op overwegen vaak negeren, raken ouderen soms in paniek, aldus ProRail.

Vanaf maandag zijn radiospotjes te horen over veilig oversteken. Veilig Verkeer Nederland houdt maandag met ProRail een scootmobieltraining in Hardinxveld-Giessendam. Ouderen oefenen daar samen met ProRail-medewerkers in oversteken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)