Alleenstaanden hebben moeite rond te komen

DEN HAAG - Vooral alleenstaanden hebben moeite om zelfstandig rond te komen. Vier op de tien huishoudens met bijzondere bijstand zijn mensen zonder partner, blijkt maandag uit cijfers over 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
    Bijzondere bijstand gaat naar mensen die naar het oordeel van de gemeente te weinig inkomen hebben om in noodzakelijke kosten te voorzien. Zij besteden dit bedrag meestal aan woninginrichting, rechtsbijstand of huishoudelijke hulp.

    Meer vrouwen met bijzondere bijstand
    Opmerkelijk is dat relatief meer vrouwen (60 procent) dan mannen (40 procent) gebruik maken van bijzondere bijstand. Dit komt waarschijnlijk doordat een groot deel van de alleenstaanden wordt gevormd door eenoudergezinnen die bestaan uit vrouwen met kinderen. Een andere groep die veel in aanmerking komt voor bijzondere bijstand zijn niet-westerse allochtonen.

    2 procent
    In totaal deden 250.000 personen een beroep op de bijzondere bijstand. Dit is ongeveer 2 procent van alle volwassenen in Nederland. Uitgaande van cijfers uit 2010 kost de overheid dit jaarlijks zo'n 400 miljoen euro.

    Weekendabonnement
    Het EK-abonnement, 6 weken € 20,-! 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)