zo 03 jun 2012, 17:36| 597 reacties

Plan redding euro door 'splitsing'

BERLIJN (AFN) - De Europese instellingen werken aan een masterplan voor de redding van de eurozone en een uitweg uit de crisis. In het plan is een optie opgenomen waarin voor een deel van de Europese Unie andere regels zouden gaan gelden, zo meldde zondag de krant Welt am Sonntag.
    EPAEPA
    De maatregelen worden uitgewerkt door het hoofd van de Europese Centrale Bank Mario Draghi, president van de Europese Unie Herman van Rompuy, EU-Commissievoorzitter Jose Manuel Barroso en voorzitter van de eurogroep Jean-Claude Juncker. Het plan zou eind juni tijdens een EU-top worden besproken, schrijft de krant op basis van Europese bronnen.
    Het 'masterplan' zou een definitieve uitweg uit de crisis moeten wijzen. ,,In de rest van de wereld vraagt men 'waar willen jullie naar toe?'. Het plan moet daar een antwoord op geven'', aldus een van de bronnen.
    Opties die worden overwogen zijn meer macht voor Europese instellingen, een Europees toezichtsorgaan voor de bankensector,de harmonisatie van het begrotings-, belastings- en buitenlandsbeleid van de EU-lidstaten en hervormingen van de sociale programma's.

    Weekendabonnement
     Proefabonnement?

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)