Microsoft kondigt eigen tablets aan

dinsdag 19 juni 2012
SurfaceMicrosoft heeft in Hollywood haar eerste eigen computers onthuld. De twee nieuwe tablets heten Surface en draaien op Windows.De twee Surface-tablets hebben een usb-aansluiting en een beeldscherm met beeldverhouding 16:9. De buitenkant van de tablets is voorzien van een speciaal materiaal, een type metaal dat heel dun en licht is en toch duurzaam. 

Standaard
De tablets hebben verder een ingebouwde standaard waardoor ze ook rechtop neergezet kunnen worden, bijvoorbeeld om tv te kijken. Uiteraard komen er ook hoesjes (covers) beschikbaar. Daarin zal een ingebouwd toetsenbord aanwezig zijn, waarmee sneller kan worden getypt dan via het aanraakscherm.

Twee uitvoeringen
Er komen twee uitvoeringen. Eentje met een ARM-processor en als besturingssysteem Windows RT. De andere uitvoering heeft een Intel Core-processor en biedt Windows 8 Pro aan. De tablets komen in eerste instantie alleen in de VS op de markt. Wat ze gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt. Er is een Engelstalige website over de Surface-tablets beschikbaar.

190612-surface-groot.jpg 










Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)