Verongelukte bestuurder sterft door gassen van airbag

BEWAAR
Door: redactie
3-6-12 - 08:29  bron: Scottish Daily Record
© Archieffoto Thinkstock.
In Groot-Brittannië is een man overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk waarbij hij ongedeerd bleef. De 59-jarige Ronald Smith kwam in november 2010 zonder kleurscheuren uit een botsing met zes wagens in Hartlepool, maar overleed volgens de lijkschouwer twee maanden later aan een bronchiale longontsteking die hij opliep door de explosie van zijn airbag.
De airbag van Smiths Opel Insignia ontplofte toen hij werd geperforeerd door een glasscherf van een gebroken autoraam. Het gas in het mechanisme bevatte chemicaliën die Smith meteen borst- en ademhalingsproblemen bezorgden, meldt de Scottish Daily Record.

De onfortuinlijke man werd twee maanden na de crash opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat zijn longen tekenen van infecties vertoonden. Hij lag nog 21 dagen aan een beademingsmachine voor hij op 31 januari vorig jaar stierf.

Onderzoek
Volgens lijkschouwer Terence Carney, die het overlijden van Smith onderzocht, is de oorzaak duidelijk het auto-ongeluk: 'Deze man overleed als gevolg van dit incident en meer specifiek door de ontploffing van zijn airbag,' stelt Carney.

Niet eerlijk
'Het is gewoon niet eerlijk dat je iemand moet verliezen omwille van iets dat bedoeld is om een leven te redden,' zegt zijn achtergebleven vrouw. Een woordvoerder van Opel, Vauxhall bij de Britten, wilde aan de Scottish Daily Record geen commentaar kwijt over de zaak, omdat  het autobedrijf de zaak wil onderzoeken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)